About me

Het zal weinig vragen open laten waar deze site over gaat. De reden waarom ik de site heb aangemaakt is om één van mijn hobby's te kunnen delen met andere verzamelaars of geïnteresseerden in verrekijkers. Daarnaast heb ik nu een mooi fotoalbum van de verrekijkers en uiteindelijk ook een naslagwerk wanneer ik zelf wat informatie zoek. En wat ook nog toegankelijk is voor anderen.  

Waar wordt hier naar gekeken? Een vogel, mooie omgeving, vliegtuig? Nee, de beeldkwaliteit. :P

 

Het verzamelen van verrekijkers is voor sommige misschien totaal onbegrijpbaar. Maar ach,... de één spaart suikerzakjes, de ander postzegel, of ansichtkaarten, of oude auto's,... of telescopen. Ik spaar verrekijkers die ik ook nog kan gebruiken voor mijn andere hobby, astronomie. En juist daar komt de interesse voor verrekijkers ook vandaan. Mijn eerste verrekijker kreeg ik zo'n 30 jaar geleden voor kerst. Een Tasco 8 x 30 die ook in de collectie zit. Niet omdat die zo goed of bijzonder is, maar omdat het mijn eerste kijkertje was. 

Mijn begin voor verrekijkers ligt dus eigenlijk in de astronomie. Alleen is een verrekijker heel breed inzetbaar en ook te gebruiken voor de andere interesses die ik heb. Natuur, sport, motorrijden(sport), actieve vakanties, etc. Duidelijk dat er bijna altijd wel een verrekijker meegaat. De interesse voor astronomie gaat als een rode draad door mijn leven. Van kinds af aan ben ik er al mee bezig. Natuurlijk met ups en downs maar weg is het nooit geweest.  

 

Wordt vervolgd.

 

Duidelijke voorkeur. Gifgroene Kawasaki ZXR 900 R. Vandaar ook mijn keuze voor groene blogletters misschien? :)

 

Deze foto is genomen tijdens één van de circuitdagen op het TT-circuit Assen. Enkele jaren geleden nam ik met regelmaat deel aan dit soort dagen. Helaas door tijdgebrek en andere familie omstandigheden is hier geen tijd meer voor. De Kawasaki ZXR 900 R heb ik niet meer. De derde versnelling blokkeerde en geen tijd om dit te repareren. Helaas. 

 

La Palma! Mijn favoriete plekje op aarde.

 

Allereerste kofferdobson 8" F-4 (2008).

 

Kofferdobson 10" F-5 (2009).

 

De nieuwste 17,5"  F-4,1  Dobson (2016). Optisch zeer goed en nog redelijke te verplaatsen. Overigens is dit niet mijn enige telescoop. Naast de vele verrekijkers bezit ik ook diverse telescopen. Zoals enkele refractors, een oude Mizar 15 cm Newton, Dynamax 8 SCT, een 80 mm F-7 ED en nog twee reisdobsons (8" en 10").

 

De nieuwste 8" reisdobson(kofferdobson) op La Palma. De hoofdspiegel die in deze kijker zit komt uit de blauwe reisdobson die in 2008 mee ging naar La Palma.

 

Een TS ED 80 mm op een oude EQ-5 montering. De montering is helemaal opgeknapt. Voorzien van nieuw vet, nieuwe boutjes/verstelschroeven en een nieuw laklaag. Het statief is een landmeterstatief, licht maar zeer stevig. 

 

 

 

 

Een oude hobby oppakken van vele jaren geleden. Goed voor de conditie en wanneer het goed bevalt iets om fanatiek te gaan beoefenen. 

Deze nieuwe mountainbike is kwa prijs een redelijke instapper. Mocht die aan gort worden getrapt dan heb ik een goed excuus om een betere, maar ook duurdere bike te kopen. Eerst maar eens zien hoe vaak ik er op ga rijden. De mountainbike is een Gitane Rocks 3.0.

 

Pimp your bike. Fijnere handvatten, fietscomputer, carbon zadel en een voorspatbord. 

Weer een paar (flinke) verbeteringen. Nieuwe Rock Shox voorvork, Shimano BL/R-M6000 remmenset, carbon zadelpen, carbon stuurpen, carbon stuur  en SPD pedalen. Lijken kleine aanpassingen maar het is een totaal andere fiets geworden. Veel beter en,...stoerder uiterlijk. 

Volgende en laatste stap zal een beter schakelmechanisme en tandwiel overbrenging zijn. Maar deze worden pas vervangen wanneer de huidige aan vervanging toe zijn. 

 

Zo begonnen we met een standaard Gitane mountainbike en,....

 

,... zo is de fiets nu.