Boots Fleet 7-15 x 35 Zoom

05-04-2014 02:03

Zoomverrekijkers hebben over het algemeen een slechte reputatie. Zelf heb ik ook mijn twijfels over de gemiddelde kwaliteit van dit soort verrekijkers. Maar er zijn uitzonderingen, en de Boots Fleet 7-15 x 35 Zoom is er één van.

 

 

De Boots Fleet is optisch een kwalitatief goede verrekijker. Natuurlijk is het geen topverrekijker maar deze kijker kan prima meekomen met een normale 35 mm verrekijker van goede optische kwaliteit en daarbij krijg je ook nog eens een vergroting van 7 tot 15 x die nog steeds zeer goed bruikbaar is bij de hoogste vergroting. De afwerking en mechanische werking van de Boots staan op een hoog niveau. Er is maar weinig aan te merken op de Boots Fleet,... behalve dan de focusknop die veel te grof is te bedienen en het kleine beeldveld bij een vergroting van 7-8 x. 

De vooroordelen over zoomverrekijkers kun je gerust naast je neerleggen wanneer je de mogelijkheid hebt om dit kijkertje te kunnen aanschaffen. De Boots Fleet is een volwaardige verrekijker die zeker niet zal teleurstellen.