Swift Audubon 8,5 x 44, 804 Type 3b

14-03-2014 19:49

Voor heel weinig een Audubon gekocht. De Audubon type 3b. Mijn favoriet uit de serie. 

Op de bovenste twee foto's is te zien dat de kijker niet in de beste staat verkeert. Maar het is meer vuil dan dat de Audubon werkelijk is beschadigd. Optiek ziet er nog goed uit, de kijker is nog nooit open geweest (dus niet kapot gedraaid) en er is eigenlijk alleen wat lakschade. 

Een mooie verrekijker om weer netjes te krijgen dus. Op dit moment is alles schoongemaakt en kan de lakschade worden gerepareerd. Verder wordt de binnenkant ook helemaal zwart gespoten.

 

 

De uitdaging is een stuk minder groot dan dat ik in eerste instantie dacht.

De Audubon is, of was, eigenlijk alleen zwaar vervuild, de kapjes en objectiefringen zijn wat beschadigd maar dat is het dan ook wel. Deze kijker is nooit open geweest en als dat wel zo is geweest dan heeft iemand dit gedaan die zeer netjes te werk is gegaan.

Ik heb de 'm helemaal open en alles is schoongemaakt. Nu alles opschuren en daarna afplakken om een nieuw laklaagje te geven. 

 

Hoppa,... een opgefriste Audubon. 

De Audubon ziet er weer netjes uit, is weer helemaal schoon, goed zwart binnenin en staat keurig gecollimeerd. Optische kwaliteit? Wat je van deze Audubon mag verwachten.